warning: Creating default object from empty value in /home/icom/domains/ihya.com/public_html/saglik/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

sınav

YENİ ÖSS SİSTEMİ

08 Ara 2009
Posted by Arif

21 Temmuz 2009 Genel Kurul Kararı

Yükseköğretim Genel Kurulunun üniversiteye giriş sınavlarına dair almış olduğu 29 Ocak 2009 tarihli ve 2009.2.67 sayılı Kararına ek olarak; yapılan sınavlardan alınan puanlara göre yükseköğretim programlarına yerleştirilme ile ilgili aşağıdaki hususlarda karar verildi.

1. “Yükseköğretime Geçiş Sınavı” ile “Lisans Yerleştirme Sınavı”ndaki ağırlıklı puanların her biri, kendi içinde en büyüğü 500, en küçüğü 100 olan puanlara dönüştürülür.

2. Yükseköğretim Genel Kurulunun 06.09.2002 tarihli ve 2002.8.103 sayılı Kararı ile kabul edilen “Ortaöğretim Başarı Puanı ve Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanları Hesaplama Yönergesi”nde kabul edilen “50-100” puan aralığı “100-500” olarak değiştirilmiştir.

3. Yerleştirme puanlarının hesaplanmasında “Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanları” “0.15” katsayısı ile çarpılır.

4. Adaylardan öğretmen lisesi veya meslek lisesi mezunu olanların kendi alanlarındaki programları tercih etmeleri halinde, “Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanları”nın “0.06” ek katsayı ile çarpımı sonucunda bulunan değer, üçüncü maddeye göre hesaplanan yerleştirme puanına eklenir.

Posted by Arif

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Danıştay 8. Dairesinin, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesinin durdurulması kararına itiraz etti. 10 sayfalık itiraz dilekçesinde katsayı farkının neden kaldırıldığı anlatıldı; YÖK kararının yürütmesini durduran Danıştay sert bir dille eleştirildi. İtirazdan önce YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi de dikkat çekti.

YÖK Başkanı Özcan, dün de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmüştü.

Danıştay'a verilen itiraz dilekçesi öncesi bu kritik ziyaretler dikkat çekti.

İtiraz dilekçesini vermesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan YÖK Başkanı, "Başbakan ile mutat bir görüşme yaptık. Türk-Alman Üniversitesi konusunda kendisine bilgi verdim. Başbakan ile katsayı kararını görüşmedik" dedi.

"Danıştay'ın kararı beklenecek mi?" sorusuna karşılık Özcan, "Biz çözüm için beklemeyeceğiz. Her halükarda lazım olur diye alternatifler geliştiriyoruz. O alternatiflerden birisi, ki her zaman onların yararına olacaktır ve uygulamaya konacaktır. Velilerimizin içi rahat olsun. Şimdiki sisteme yakın bir uyguşama için çalışıyoruz" dedi.

Posted by Arif

25.10.2009 TARİHİNDE ANKARA GAZİ ÜNİVERSİTESİNE BAĞLI FAKÜLTELERDE YAPILACAK OLAN DİYALİZ RESERTİFİKASYON SINAVI HAKKINDA DUYURU

Diyaliz Resertifikasyon Sınavı 25.10.2009 tarihinde Ankara'da Gazi Üniversitesine bağlı Fakültelerde yapılacaktır. Sınava girecek olan kişilerin yerleşim planı ekte sunulmuştur.Sınav saat 10.30 da başlayıp 12.00 de sona erecektir.Sınava gireceklerin saat 10.00 da yanlarında resimli kimlik kartlarıyla birlikte sınav yapılacak salonlarda hazır olmaları gerekmektedir. Herkese başarılar.

- Sınava gireceklerin sınav başlamadan yarım saat önce sınava gireceği salonda hazır bulunmaları gerekmektedir

- Sınav saat 10:30’da başlayacak olup saat 12:00’da sona erecektir, sınava ilk 10 dakika içinde girişler kabul edilecektir bu süre bitiminden sonra sınava kimse alınmayacaktır.

- Sınava girecekler yanlarında geçerli kimlik(resimli) bulunduracaklardır

- Sınava girecekler yumuşak kurşun kalem ve silgi bulunduracaklardır

- Sınav sonuçları Sağlık Bakanlığı web sayfasında ilan edilecektir

saglik.gov.tr

Amerikan Hastanesi Diyetisyeni Zuhal Güler Çelik, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere nasıl beslenmeleri gerektiği konusunda bilgi verdi.

Beslenmenin beyin gelişim ve hafızayı etkilediğini vurgulayan Çelik, yenilen besinlerin insan hafızası, zekası ve konsantrasyon gücü üzerindeki etkisinin büyük olduğunu söyledi.

Kola ve cips bilgiyi akıldan uçuruyor

Avokado, havuç, ısırganotu, yaban mersini ve limonun hafızaya katkı sağladığı için sınav hazırlığı dönemlerinde tüketilebileceğini kaydeden Çelik, bununla birlikte az ve sık yeme alışkanlığı oluşturulması, aşırı basit şekerli ve yağlı besin tüketmemeye özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Aşırı kola ve cips tüketiminin bilgileri akılda tutmayı engellediğini dile getiren Çelik, bunların yenilmemesini önerdi. Çelik, öğrencilerin bu dönemde süt, yoğurt, balık, badem, fındık, tahıllar, yumurta, kırmızı et, pekmez, bitkisel yağlar ve yağlı tohumlarca zengin besinleri tüketmelerini istedi.

Üniversite sınavına hazırlık, hem çocuklar hem de aileler için uzun, stresli ve yorucu bir süreçtir. Kadıköy Şifa Hastanesi Psikoterapisti Fatma Tosun üniversite sınavına bir ay kala sınavla ilgili yaşanan yoğun baskı ve sıkıntılarla nasıl baş edilebileceği konusunda ipuçları hazırladı.

Kadıköy Şifa Hastanesi Psikoterapisti Fatma Tosun’un aynı zamanda amacı çocukların yaşadığı sıkıntılarla ilgili bu süreçte; ebeveynlerin çocuklarına nasıl rehberlik edebileceği ve destekleyebileceği konusunda bilgilenmelerini sağlayarak onlara daha rahat eşlik edebilmelerini sağlamaktır.

İnsanın en temel duygularından birisidir KAYGI. Herkes uçağa binmeden önce, ameliyata girmeden önce ya da dişçi randevusuna giderken, belli düzeyde bir kaygı duyar. Bu her insan için doğaldır.

Kaygı, kişi duygusal ya da fiziksel baskı altındayken ortaya çıkan bir duygudur. Bir topluluk karşısında konuşmaya başlayacağımız anda soluk alıp vermemiz hızlanır, terlemeye başlarız, kalbimizin sesi kulaklarımızda gezinir, midemiz bulanmaya başlar ve bunlar hafif bir tedirginlik duygusuyla bizi rahatsız eder. Aynı duyguları bizim için önem derecesi yüksek bir sınava girerken de hissederiz.

Sınav Kaygısı nedir?


Son yorumlar